Jordroten

Ursäkta, vi bor här!

1 kommentar

Jag var på väg ut för att klippa gräset när jag fick den briljanta idén att jag kunde dela in mitt sovrum i två delar, så att Storgulliganen kunde få en del. Inte kan hon bo i garderoben liksom.  För det är så min hjärna funkar. Och ja, det kan vara väldigt frustrerande att vara all over the place med hjärnan cirka 24-7, men jag jobbar med att försöka skjuta alla tankar som dyker upp åt sidan och fokusera på det jag tänkt att göra och göra klart det först innan jag gör något annat. Ibland funkar det och ibland funkar det inte. Idag funkade det inte.

gräs9

Så jag satte igång med att dammsuga och flytta på lite möbler, lite snabbt så där, innan gräsklippningen.Jag vände på skåpet där vi för tillfället förvarar våra sängkläder, så att det öppnas åt trappen istället.

gräs10

 

Och då kunde jag skjuta sängen kanske en och en halv meter bort mot trappen, mot skåpets baksida.

gräs7

 

Då blev det plötsligt en massa plats till Storgulliganen i andra änden av rummet. För inte kan hon bo i garderoben liksom.

gräs8

Det är givetvis en hel del kvar att göra, så att det blir ett rum, men hon flyttar i alla fall ut ur garderoben.

 

 

Sedan gick jag ut och gjorde det jag skulle. Jag räfsade och klippte kanske en tredjedel av gräset vid ritualplatsen.

gräs5

 

Och lite vid kaningården.

gräs6

Och allt och lite till vid studsmattan.

gräs4

Jag har ingen längre erfarenhet av gräsklippning, jag har ägt många kvadratmeter gräs i fler år, men mina prioriteringar har legat på annat än att klippa det gräset. Jag vet att det går att ställa in klipphöjden på min åkgräsklippare, för det har min morbror talat om för mig. Om han inte hade gjort det så hade jag säkert varit lyckligt ovetandes om det än idag. Men nu har han talat om det för mig, så jag vet att det går. När jag då slet med min handjagare idag så slog det mig att det kanske gick att ställa in klipphöjden på alla sorters gräsklippare (säkert självklart för er gräsklippningsexperter därute) och mycket riktigt, det gick att ställa in klipphöjden även på min handjagare. Jävlar så mycket lättare det gick att klippa gräset då! Jag orkade klippa kanske dubbelt så mycket som jag trodde att jag skulle orka idag. Hurra! Nu känns det inte längre som ett mastodontprojekt att klippa gräset utan bensinslukande motorer. Och jag kanske inte behöver gå sönder i mitt försök att undvika bensinslukande motorer. Hurra för det!

gräs1

 

Den här sommaren kommer att bli så himla kalasbra ❤

 

 

Annonser

One thought on “Ursäkta, vi bor här!

  1. Pingback: Den ambulerande Storgulliganen | Jordroten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s