Jordroten

Idag är det nyårsafton

14 kommentarer

Idag är det nyårsafton och vi skulle ha storfrämmat men fick ställa in pga inget badrum och en helt jävla urvriden Jordrot. Det är nu andra hallaballot som jag ställer pga badrummet. Det är ju lite trist när en har planterat in lite skoj och sett fram emot det men å andra sidan så är det förbannat skönt med ett mögelfritt badrum.

image

Igår fick jag hem ett kyl å fryspaket som jag hittade på mellandagsrean. Vi har en liten kombinerad kyl å frys som vi har överbelastat under de 2,5 åren som vi har bott här. Vi staplar vår mat i det för trånga utrymmet som tetris och en del mat glöms bort och blir därför förstörd. Ni vet ”out of sight out of mind”. Och det är inget bra! Varken för vår ekonomi eller för Moder jord. Men vårt kök är inte så stort och vi har inte direkt skrytsamt mycket förvaringsutrymmen i huset överhuvudtaget, så att plocka bort en sektion med köksskåp har lockat föga.

image

Men nöden har ingen lag och nu ryker två köksskåp och gör plats för en kyl från golv och nästan upp till tak och en frys från golv och nästan upp till tak.

image

Skåpen längst till vänster på bilden ovan ryker och hela skåpsektionen där ugnen sitter ska flyttas ett steg till vänster. Och voilà! Plats för en kyl och en frys.

image

Gamkylen står nu på altanen och den nya stooooora kylen har intagit dess gamla plats.

image

Idag är det som sagt nyårsafton och jag har sovit cirka fem minuter inatt pga mensvärken från helvetet och här sitter jag nu vid vedspisen, dricker kaffe och funderar på hur jag ska få ihop dagen.

image

Två sektioner köksskåp ska flyttas och en frys ska installeras och så kom jag på att jag har glömt att köpa värmeljus till ljuspromenaden som vi ska ha i trädgården ikväll och så ska jag laga nyårssupé: Potatis och purjolökssoppa, kräftstjärtspasta med vitlöksbröd och äppelpaj med vaniljsås.

Så var det ju den där tvätthögen också.

image

Vi har varit på tvätturné, skulle en kunna säga. Vi tvättade två maskiner hos min farbror dan före dopparedan och vi tvättade tre maskiner hos min morbror på annandagen och i måndags var vi hos mor min och lånade hennes tvättstuga hela dagen. Så nu är det mesta av våra kläder, handdukar och lakan rena men så ska det ju sorteras och vikas och hängas in också…

Det känns inget bra. Inget bra alls. Jag vill ha en lugn och rofylld nyårsafton. Jag vill inte riva ut köksskåp och jag vill inte lämna mitt hem och gå in i en affär med massa fölk (brrrrr) för att köpa värmeljus och jag vill inte stresslaga en trerätters och jag vill inte vika in evighetsmassa ren tvätt.

Så jag skiter sonika i det.

Lillgulliganen hittade hela 18 värmeljus i en burk och det duger fint till ljuspromenaden. Frysmaten som just nu ligger i bilen får flytta tillbaka till gamfrysen. Och den rena tvätten går ju ingenstans…

Det är ju en dag imorgon också och jag har stressryckningar i mitt vänstra öga som jag gärna vill bli av med.

Slutet gott, allting gott. Eller

Ska vi diskutera nyårslöften?

14 tankar om “Idag är det nyårsafton

  1. Det gör du helt rätt i gumman, det är bara onödigt att stressa upp sig…det nya året kommer ändå ❤
    Gott Nytt År!
    Kram
    Sanna

    Gilla

  2. Det behöver inte bli som en har tänkt sig, det kan bli bra ändå. Det brukar till och med bli bättre när en släpper efter och går with the flow. Så det kommer att bli en finfin nyårsafton, det är jag säker på!
    Funderar också på det där med nyårslöfte. Brukar inte bry mig om sånt och en ska inte lova nåt en inte är säker på att kunna hålla. Men jag funderar på ett, jag…
    Gott nytt år! Puss å kram å nyp i stjärten!

    Gilla

Lämna en kommentar